Fogszabályozással a tökéletes mosolyért!

Sokan nem is gondolnák, de nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szereppel is bír a napjainkban egyre ismertebb fogszabályozás. Ahhoz, hogy az állkapocs a fogakkal szinkronban a legideálisabban működjön, bizony nélkülözhetetlen a fogászati beavatkozás.

A torlódott fogak okozhatnak szájhigiéniai problémákat, ínygyulladást, fogágybetegséget, szuvasodást, ezért javasolt idejében elkezdeni a fogak szabályozását, rendezését, hogy könnyebben tisztíthatók legyenek – mondja Dr. Veszprémi Soma, a Budai Magánorvosi Centrum Fogászati vezetője. – A legideálisabb az, ha már 3-4 éves korban elkezdjük gyermekünkkel a fogászati látogatást, nemcsak a fogszabályozás miatt, hanem a hozzászoktatás végett. Másrészről fiatalabb korban sokkal könnyebb egy adott problémát, eltérést kezelni, mint később.

Azt is fontos megemlíteni, hogy a kisgyermekeknek nagyjából 8 éves korukig alakul ki a finommotorikus mozgásuk, tehát egy gyermek általában 8 éves korától tudja helyesen magának megmosni a fogát. A fogmosás elsajátítása a szülőnek a gyermek részére már egészen kiskorban el kell, hogy kezdődjön, gyakorlatilag onnantól, hogy a gyermeknek már kinő az első foga. A rendszeres fogászati látogatással, később a fogszabályozó készülékekkel akár állcsont növekedési rendellenességeket is tudunk
kezelni, el lehet kerülni a műtéti beavatkozásokat.

A felnőttekről se feledkezzünk meg, igaz, hogy ilyen korban már picit lassabban rendeződnek a fogak, de sosem késő. Van, akinél pár hónap alatt szép eredményeket érhetünk el, van, akinél picit hosszabb ez a folyamat, de mindenféleképpen megéri az esztétikus mosolyért és az egészségesebb fogakért. Az a véleményem, hogy manapság már nem „szégyen” ha valakinek fogszabályzója van, hiszen nagyon szép, esztétikus rögzített készülékek is elérhetőek például fogszínű tappancsokkal, sőt vannak már szinte láthatatlan fogszabályzó készülékek is.

Hogyha megszületett az elhatározás a fogszabályozáshoz, akkor egy konzultáció keretében egy pontos tervet készítünk. A fogorvos különböző röntgenekkel, illetve lenyomatokkal modellezi a páciens fogazatát, majd egy egyénre szabott kezelési tervet készít. Hogyha elindul a folyamat, akkor egy szoros utánkövetéssel történik a beavatkozás, 4-6 hetente a fogszabályozó szakorvos kontrollja mellett végezzük a fogak kezelését.

A fogszabályozáshoz kapcsolódóan minden szolgáltatás elérhető rendelőnkben. Kolléganőm Dr. Beke Zsófia fogszabályzó szakorvos évek óta a fogszabályozásra, láthatatlan fogszabályzásra specializálódott. Várjuk kedves vendégeinket, ne feledjék, mosolyogjon és a világ visszamosolyog Önre😊

Megosztás:

Bejegyzések a témában