Esztétikus fogszínű tömések

Mikor van szükségünk fogtömésre?

A fogtöméseket szuvas fogak ellátására készítjük. A fogszuvasodás a leggyakrabban előforduló probléma.
Kialakulásának több oka lehet. Leggyakrabban a fogak között, vagy a fogak felszínén megtapadt ételmaradék bomlása során felszabaduló savak roncsoló hatása révén alakul ki a foganyag veszteség. Ezt a foganyag veszteséget pótoljuk ki a töméssel, helyreállítva annak funkcióját és esztétikumát. A helyreállított fog ellenáll a hőingereknek, rágáskor nem lesz érzékeny és színében is visszaadja a saját fog esztétikumát.

Hogyan veszem észre, hogy szuvas a fogam?

A szuvas fogat sokszor szemmel is könnyen észrevehetjük, amikor a fogak felszínén barnás, feketés foltokat látunk. Leggyakrabban a fogak barázdáiban és a fogak közötti felszíneken láthatjuk ezeket. Olykor észrevehető és nyelvünkkel tapintható, hogy fogunkból hiányzik egy darab. Ilyenkor a letört résznél éles a fogszél. Ezen felül nagyon árulkodó tünet, ha valamelyik fogunk édesre, hidegre vagy
melegre érzékeny. Súlyos szuvasodás esetén a fogat túlérzékenyek lehetnek és a fájdalom akár percekre, órákra is elhúzódhat. Gyakran előfordul az is, hogy a mély szuvasságok következtében a fog elhal. Amennyiben Ön észleli a felsorolt tünetek bármelyikét, akkor érdemes minél hamarabb felkeresni rendelőnket, ahol fájdalommentesen ellátjuk a problémás fogat.

Mitől lesz esztétikus egy fogtömés?

Esztétikus fogtömésről beszélünk, ha a helyreállított fog megegyezik egy egészséges fog kinézetével. Egyrészt a tömés színének tökéletesen harmonizálnia kell a környezetével, másrészt a fogtömés felépítésének (foganatómiájának) is egyezni kell az eredeti fogéval. Ez nem csak a kinézet miatt fontos, hanem a funkciót tekintve is. Egy rosszul megmintázott rágófelszín később harapási, rágási problémákat is tud okozni, mivel a fogat nem megfelelően éri a rágás során fellépő terhelés.

A fájdalommentes fogtömés lépései

01 - Digitális röntgen

Az első vizsgálat során megállapítjuk a pontos diagnózist. Ennek megállapítására legtöbbször a fogról digitális röntgen felvételt készítünk.

02 - Kezelési terv

Tájékoztatjuk a pácienst a kezelési tervről, a kezeléssel kapcsolatos kérdéseket tisztázzuk.

03 - Helyi érzéstelenítés

Teljes körű érzéstelenítés alkalmazunk, annak érdekében, hogy a kezelésből semmit se érezzen és így a kezelés alatt teljes nyugalomban lehessen.

04 - Kezelés

A fogat kitakarítjuk, a szuvas fog szövetet eltávolítjuk, így a fog baktérium mentes lesz.

05 - Esztétikus tömés

Csúcsminőségű esztétikus, fogszínű tömőanyagból megformázzuk a fog eredeti anatómiáját. A speciális UV fény hatására a tömőanyag megszilárdul és nagy erővel a foghoz köt.

06 - Teljes helyreállítás

A fogat simára és fényesre polírozzuk. Így adjuk vissza az egészséges fog érzetét és kinézetét.

Miért cserélje ki a régi amalgám töméseit?

A fogászatban használatos anyagok közül az amalgám a legtöbbet támadott anyag. Rengeteg
tanulmány foglalkozik az amalgám káros hatásaival. Az amalgámban lévő anyagok (pl: ón,réz,cink,stb)
közül a higany a legveszélyesebb. A higany erősen allergizálhat, környezetében allergiás reakciók, szájnyálkahártya elváltozások alakulhatnak ki, amik a tömések cseréjével megszűnik. A másik probléma ezekkel a tömésekkel, hogy egy idő után repedezhetnek a tömés-fog határon és a baktériumok a repedésekbe bejutva szuvasságot okozhatnak. Ezen felül ma már nem esztétikus, ha nem a fog eredeti színével megegyező tömőanyagot alkalmazunk.

Hogyan előzhető meg a fogszuvasodás?

A fogszuvasodás megelőzhető a rendszeres és megfelelő technikájú fogtisztítással. Nagyon fontos, hogy jó minőségű fogtisztító eszközöket használjunk. Figyeljünk oda a kényes területekre, pl: fogközök, hátsó fogak és a fogak belső felszíne. A rendszeres rendelői tisztítás, fogkőeltávolítás ( ultrahangos és sópolíros) is nagyban hozzájárul, hogy a fogak épek maradjanak. A rendszeres fogorvosi kontroll elengedhetetlen, hogy hosszú távon jó szájhigiéniát tudjunk fenntartani. Rendelőnkben személyre szabottan állítjuk össze a fogtisztítási és szájhigiéniás protokollt a tanácsadás során.

Van-e különbség a fogtömőanyagok között?

Legtöbbször csak azt halljuk, vagy látjuk, hogy fogtömés. Joggal gondolhatjuk, hogy mindenhol
egyformák. Ráadásul fogtömés és fogtömés között olykor nagy az árkülönbség is és nem értjük.
Manapság több száz termék közül tud választani a fogorvos, ha páciense számára fogtömést akar készíteni. A különbséget az adja, hogy míg egy prémium minőségű tömőanyag kopásállósága
kiváló, addig egy olcsó tömőanyag rövid idő alatt „kikopik” a fogból. A másik ilyen tulajdonság a szemcseméret, ami miatt egy jó minőségű tömőanyagból készített fogtömést sokkal simábbra
és fényesebbre lehet polírozni, míg egy olcsó tömőanyag idejekorán lemattul és érdessé válik. Ezen felül a jó minőségű tömőanyagok foghoz kötő ereje jóval nagyobb, így sokkal ellenállóbb lesz az őt ért erőknek. Egy jó minőségű anyagból készült fogtömés kétszer, háromszor olyan sokáig fogja Önt
„szolgálni”. Rendelőnkben kizárólag prémium kategóriás tömőanyagokat használunk a japán GC és Tokoyama, valamint a lichteinsteini Ivoclar cégek partnereként.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra
1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a szívet.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink