Foghúzás kíméletesen - Szájsebészet

Mi a végsőkig próbáljuk megmenteni a fogat

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum filozófiája, hogy a végsőkig próbáljuk megmenteni a saját fogakat. Úgy tartjuk, hogy a saját fog érték, amiért küzdeni kell. Szerencsére a mai modern eljárásokkal jó esély van a fogak megtartására.

Sajnos a fogmegtartó kezelések sikerének ellenére is előfordul, hogy egy fog menthetetlen és el kell távolítani. Ilyen esetben a fog, vagy a fogat körülvevő szövetek már annyira gyulladtak, hogy csak a fog eltávolításával lehet a területet meggyógyítani. Előfordulhat, hogy egy fog olyan szerencsétlenül törik le, hogy azt már biztonsággal nem lehet megmenteni.

Kulcs a megfelelő minőségű és mennyiségű érzéstelenítés

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrumban a legmodernebb érzéstelenítő eljárásokat és szereket használjuk. Ezek alkalmazásával a terület tökéletesen elérzésteleníthető. Így nem kell félnie attól, hogy a beavatkozás, legyen az fogeltávolítás, szájsebészeti beavatkozás, vagy fogimplantátum beültetés rossz emlék lesz. Addig garantáltan nem kezdünk el semmilyen beavatkozást, amíg a terület teljesen el nem zsibbadt.

Kíméletes fogeltávolítás

A foghúzásnak nem kell rossz élménynek lennie. Bár fogunk elvesztésével járó pszichés teher elképzelhető, de a mai modern, jó minőségű érzéstelenítő szerekkel teljesen fájdalommentesen lehet egy fogat eltávolítani.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fogeltávolítás során óvjuk a fog körüli lágy- (íny) és keményszöveteket (csont). Így sokkal hamarabb és szebben fog gyógyulni a foghúzás helye, valamint egy későbbi fogimplantáció sokkal
egyszerűbben kivitelezhető. Fogeltávolítást követően gyakran varratokkal látjuk el a sebet, ezzel is felgyorsítva a sebgyógyulást. A varratok behelyezése teljesen fájdalommentes, eltávolítása nem jár kellemetlenséggel és a fogeltávolítás ára magában foglalja azt.

Szájsebészeti beavatkozások

Ciszta (Cysta) eltávolítás

Ciszta kialakulása legtöbbször a fogak gyulladása révén következik be. Egy jóindulatú folyamatról van szó, nem kell megijedni tőle. Egy zsákszerű képlet, ami legtöbbször folyadékkal van tele. Nagysága igen változó lehet. Okozhat panaszt is, de van hogy véletlenszerűen, más probléma miatt készített röntgen felvételen lehet észlelni. Eltávolítása azonban minden esetben tanácsos. A cisztát egy egyszerűnek mondott szájsebészeti beavatkozás során távolítjuk el. Gyakran szükséges a ciszta eltávolítása után a megmaradt csontüreget csontpótlóval feltölteni, ezzel is elősegítve a mielőbbi gyógyulást.

Bölcsességfog eltávolítás

Sokan küzdenek a bölcsességfogak rendellenes növésével járó panaszokkal. Nagyon gyakori, hogy valamilyen okból kifolyólag a bölcsességfog nem optimális pozícióban van. Okozhat fájdalmat, fülzúgást, feszülés érzést is. Eltávolítása legtöbb esetben ajánlott. Ha többet szeretne megtudni, kérem kattintson

Gyökércsúcs rezekció

Olykor előfordul, hogy a gyökérkezlés nem tudja teljes mértékben elmulasztani a gyökércsúcs körüli gyulladást. Ilyen esetben egy kis szájsebészeti beavatkozás során a gyökércsúcsot eltávolítjuk és a környező szöveteket baktérium mentessé tesszük. Gyakran alkalmazunk ilyenkor is csontpóló beavatkozást a resectioval egy időben felgyorsítva a regenerációt.

Beletört foggyökér eltávolítása

Amennyiben egy szerencsétlen mozdulat, vagy baleset miatt beletört a fog, akkor a bent maradt foggyökeret el kell távolítani. A bent maradt foggyökér hosszú távon gyulladást okozhat, ami heves fájdalommal és duzzanattal járhat. Modern, jó minőségű eszközökkel nem jelentenek gondok ezen foggyökerek eltávolítása.

Szájon keresztül megnyílt arcüreg zárása

A felső, hátsó fogak eltávolításának egyik kockázata, hogy az eltávolítás során megnyílik az arcüreg. A felső fogak gyökerei nagyon közel lehetnek az arcüreghez, olykor bele is érnek abba. Van olyan eset is, amikor a fogból kiinduló gyulladás töri át az arcüreg alapját. Ezzel a kockázattal mindig számolni kell. Felső fogak eltávolítása után a kezelő orvos próbákkal meggyőződik, hogy megnyílt-e az arcüreg. Amennyiben azt tapasztalja, hogy igen, úgy azt egy kiegészítő szájsebészeti beavatkozással, öltésekkel bezárja. Fontos, hogy a szájüreg felöl ne legyen lyuk az arcüreg felé.

Mire figyeljen fogeltávolítás vagy szájsebészeti beavatkozás után?

 • a kezelőorvosa által behelyezett tampont legalább 20 percig szorítsa!
 • amíg az érzéstelenítő hatása tart, addig ne egyen (harapásos sérüléseket okozhat magának)!
 • a sebet ne szívogassa (szívószálat se használjon), ne öblögessen, a fogmosáshoz használt vizet is csak óvatosan szabad kiköpni!
 • ne dohányozzon, ne fogyasszon kávét vagy alkoholt!
 • tartózkodjon a testi megerőltetéstől, a sok beszédtől!
 • a műtéti terület környezetébe lévő lágyrészeket hidegvizes borogatással, jegeléssel hűtse!
 • puha, tejmentes, pépes ételeket fogyasszon!
 • a sebhez ne érjen, ne piszkálja nyelvével!
 • foghúzást követően fordítson nagy figyelmet a szájhigiéniára, már az első este mosson fogat
 • fogait az érintett területen is tisztítsa, de óvatosan, puha sörtéjű fogkefével!
 • pár napig ne ússzon, (uszodavíz a szájba nem kerülhet), kerülje a szauna, gőz, kozmetikus, masszázs, szolárium, wellness használatát!
 • kezelőorvosa ajánlása alapján szedjen fájdalomcsillapító gyógyszert
 • kezelőorvosa ajánlása alapján szedjen antibiotikum készítményt

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra
1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a csészét.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink