Teljes fogatlanság ellátásának - lehetőségei fogimplantátumokkal

Teljes fogatlanság ellátásának - lehetőségei fogimplantátumokkal

Teljes fogatlanság ellátásának lehetőségei fogimplantátumokkal

Sajnos nagyon gyakran előfordul, hogy a az életkor előrehaladtával, vagy fogakat érintő agresszív gyulladások miatt a fogakat elveszítik. A teljes fogatlanságnak számos hátránya van, többek között: a rágási funkció elvesztése, gyomor és emésztőrendszer betegségeinek kialakulása, pszichés gátak kialakulása. A fogak elvesztésével megváltozik az arc szerkezete: beesett lesz az arc, az ajkak körül ráncok jelennek meg.

A fogászati implantáció elterjedésével számos lehetőség nyílik arra, hogy pótoljuk az elvesztett
fogakat. A fogimplantátum beültetés egy biztonságos eljárás és segítségével újra élvezheti a
fogak nyújtotta örömöket.

Milyen megoldások léteznek?

All-on-4 fogimplantátumok

A fogatlan állcsontba beültetett mindössze négy fogimplantátumra tizenkét fogból álló rögzített híd helyezhető. A beültetést követően azonnal felhelyezhető a rögzített fogpótlás, így már szinte azonnal megszűnik a fogatlanság miatti kényelmetlenség. Aki teljes fogsorról vált All-on-4 fogimplantátumokra, megszabadul a fogsor szájpadot beborító részeitől, megszűnik a fogsor kiterjesztése miatti kényelmetlenség is.

All-on-6 fogimplantátumok

Ez az eljárás azt jelenti, hogy hat fog implantátumon rögzítünk tizenkét tagú híd fogpótlást. Az fog implantátumok számának növelésével növeljük a fogsor stabilitását is. Ennek a stabilitásnak köszönhetően ezek a híd fogpótlások készülhetnek akár fémmentes cirkon-kerámia anyagból is, ami a legmagasabb esztétikai igényeket is kiszolgálhatja.

2 fogimplantátumos teljes fogsor

A teljes fogatlan állcsont ellátásának legköltségkímélőbb megoldása. Az állcsontba két fogimplantátumot ültetünk. A fogimplantátumokra egy speciális lokátor felépítményt helyezünk ami patent szerűen illeszkedik a fogsor belsejében kialakított rögzülő elembe. Ezzel a megoldással kivehető teljes fogsor készül, ami kihasználja az állcsontok adta támasztó lehetőségeket. A két implantátum segítségével megakadályozható, hogy billentő erők elmozdítsák a teljes fogsort beszéd és evés közben.

4 fogimplantátumos fogsor

Minél több fogimplantátum kerül behelyezésre, annál jobban lehet stabilizálni a fogsort. Négy implantátum beültetésével a teljes fogsor szinte teljesen mozdulatlan rágáskor és beszédkor. Mivel kivehetős megoldásról van szó, így nagyon könnyen tisztítható. Azoknak ajánljuk, akik kisebb anyagi ráfordítással szeretnék elérni, hogy a teljes fogsoruk kényelmesebb és stabilabb viselést tegyenek lehetővé.

4 fogimplantátumra csavarozott stég elemen rögzülő kivehető fogpótlás

Bár kivehetős megoldásról van szó, mégis úgy rögzül a fogsor mintha fix lenne. Annak köszönhető, hogy a stéges elemek nagyon erős tartást biztosítanak. Az erős rögzülés miatt a kivehetős fogsor részeit le lehet redukálni, így nem kell szájpadi támaszték sem. Főleg azoknak készítjük, akinek nem jó a kézügyességük és emiatt a szájban nehezen tisztítják meg a fogakat, vagy összetett harapási eltérések rehabilitációjára. Előnye, hogy könnyen tisztítható, a legstabilabb kivehetős megoldás és harapási rendellenességek ellátása biztonságosan megoldható.

Célunk minden esetben az, hogy a lehető legjobb megoldást nyújtsuk Önnek. Ennek érdekében a fogászati konzultáción figyelembe vesszük az egyedi igényeket és ennek megfelelően választjuk ki az Ön számára legmegfelelőbb megoldást. Nem kell mást tennie, mint jelentkezik konzultációra.

Legjobb ár-érték arányú megoldás teljes foghiány ellátására: All-on-4

Az All-on-4 elnevezésű eljárás igen népszerű a páciensek körében. Mindössze négy implantátum beültetésével tizenkét fogból álló rögzített híd készíthető. Az eljárás kiküszöböli a sokszor drága és hosszú gyógyulási idővel járó csontpótló beavatkozásokat és rögtön rögzített fogakat lehet készíteni. Ehhez az eljáráshoz használt fog implantátumokat azonnal meg lehet terhelni és már a gyógyulási idő alatt is rögzített híd pótlást lehet hordani. Ha szükséges fogeltávolítás, azt a fogbeültetéssel egy időben el lehet végezni.

Implantátum beültetés a ma ismert leginnovatívabb és legbiztosabb módon

Az implantátumos fogpótlások minden esetben komoly előkészületeket és tervezést igényelnek. Ezt követően a páciens egészségi állapotának és igényeinek leginkább megfelelő megoldást választjuk. Rendelőnkben évek óta dolgozunk digitális implantációs sablonokkal, de a hagyományos implantátum beültetés is elérhető.

Implantátum beültetés digitális technológiával

 

Implantátum beültetés hagyományos módszerrel

rögtön, a beültetés napján ideiglenes fogpótlást kap, ami azonnal terhelhető

terhelhetőség

lenyomatvételt követően pár nap múlva készül el az ideiglenes fogpótlás

3 hónap, azonnal ráhelyezett koronával

gyógyulási idő

3 hónap, kivehető fogpótlással, vagy anélkül

a digitális tervezésnek és ebből eredő tűpontos behelyezésnek köszönhetően a komplikációk és szövődmények lehetősége gyakorlatilag nulla

esetleges kockázatok

a manuálisan beültetett implantátum körül nagyobb eséllyel alakul ki fertőzés, vagy gyulladás, ami gátolhatja annak beépülését. Emellett idegkárosodás is előfordulhat

nincs utófájdalom, nincs duzzanat

műtéti terhelés

a szövetek regenerációja lassabb, ez idő alatt lüktető fájdalom és  duzzanat előfordulhat

az íny tökéletesen felveszi a fogat körülölelő formát, nincs szükség egyéb kezelésre

behelyezés után szükséges kezelések

varratszedés implantátum feltárás ínyformázás 

biztonságos, kiszámítható

előnyei

költségtakarékosabb

költségesebb

hátrányai

az emberi tényezőkből adódó bizonytalansági faktor magasabb

 

Implantátum beültetés digitális

technológiával

terhelhetőség

rögtön, a beültetés napján ideiglenes fogpótlást kap, ami azonnal terhelhető

gyógyulási idő

3 hónap, azonnal ráhelyezett koronával

esetleges

kockázatok

a digitális tervezésnek és ebből eredő tűpontos behelyezésnek köszönhetően a komplikációk és szövődmények lehetősége gyakorlatilag nulla

műtéti terhelés

nincs utófájdalom, nincs duzzanat

behelyezés után

szükséges

kezelések

az íny tökéletesen felveszi a fogat

körülölelő formát, nincs szükség egyéb kezelésre

előnyei

biztonságos, kiszámítható

hátrányai

költségesebb

 

Implantátum beültetés hagyományos módszerrel

terhelhetőség

lenyomatvételt követően pár nap múlva készül el az ideiglenes fogpótlás

gyógyulási idő

3 hónap, kivehető fogpótlással, vagy anélkül

esetleges

kockázatok

a manuálisan beültetett implantátum körül nagyobb eséllyel alakul ki fertőzés, vagy gyulladás,

ami gátolhatja annak beépülését. Emellett idegkárosodás is előfordulhat

műtéti terhelés

a szövetek regenerációja lassabb, ez idő alatt lüktető fájdalom és  duzzanat előfordulhat

behelyezés után

szükséges

kezelések

varratszedés implantátum feltárás ínyformázás

előnyei

költségtakarékosabb

hátrányai

az emberi tényezőkből adódó bizonytalansági faktor magasabb

A biztos siker - Digitális implantátum beültetés ajánlatunk

mely tartalmazza az alábbiakat:

 • 3D CT felvétel
 • implantációs műtét digitális megtervezése
 • digitális műtéti sablon megtervezése és 3D nyomtatása
 • ideiglenes fogpótlás fogorvosi és fogtechnikai díja
 • végleges fogpótlás fogorvosi és fogtechnikai díja

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a teherautót.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink