Foghiányok pótlása fogászati híddal

Foghiányok pótlása fogászati híddal

Önbizalomhiány foghiány esetén

Hiányzó fogak nagyban rontják a megjelenésünket. Főleg, ha a foghiány látható helyen van. Mosolygáskor, beszédkor szembetűnő, ha hiányzik egy-egy fog. Egy idő után óhatatlanul is romlik az önbizalom. Kevesebbet mosolyognak a foghiánnyal küzdők és szociális kapcsolatokra is negatív hatással van. A fogak épsége hozzájárul a mások által kialakított képhez. Ezt a képet tudja rontani, ha hiányoznak a fogak.

Egészségügyi kockázatok

Az esztétikum mellett tartós foghiány esetén egyéb egészségügyi kockázatokkal is számolni kell. A fogak a rágásban vesznek részt, ami fontos szerepet tölt be a táplálék megemésztésében. A nem kellően megrágott falat a gyomor-, bél traktus megbetegedését vonhatja maga után.

Foghiány következményei

Minél hosszabb ideig áll fenn a foghiány, annál komolyabb következményekkel kell számolni. A foghiány helyén az állcsont elvékonyodhat, ami miatt később csak csontpótló beavatkozás után lehet implantátumot beültetni. Szélsőséges esetben ez az elváltozás ki is zárhatja a műgyökér beültetését. Előfordulhat, hogy a hiány melletti fog bedől a hiányzó fog helyére, akadályozva ezzel a későbbi fogpótlás elvégzésének sikerességét. Gyakori tünet még, hogy a hiánnyal szembeni fog kiemelkedik a helyéről, mintha meghosszabodna, megváltoztatva ezzel a fogak érintkezését és így egy rendkívül kedvezőtlen szituációt eredményez.

Mi is az a fogászati híd?

A fogászati híd egy fogtechnikai laboratóriumban fogtechnikus mester által készülő fogpótlás. A hiányt határoló fogak vagy implantátumok szolgálnak pillérként. Ezeken a pilléreken lévő koronákat kötik össze a hiányt pótló hídtagokkal. A legrövidebb híd három részből áll. A két végén a pillérek, közöttük pedig a híd tag. A fogászati hidakkal egy, vagy akár több fogat is lehet pótolni. Fogakra ragasztott híd lehet az implantátum beültetés alternatívája is, de akár kettő, vagy több implantátumra is készülhet fogászati híd pótlás. A fogászati híd pótlás minden esetben rögzített megoldás, behelyezés után tartósan a szájban van. Ezzel az eljárással tökéletesen vissza lehet adni az eredeti fog látszatát.

Milyen anyagokból és milyen eljárással készülhet fogászati híd?

Fémvázra égetett porcelán

Rendelőnkben a fémvázas porcelán hidak is ma már minden esetben CAD-CAM eljárással készülnek. ( Ez az eljárás kiváltotta az elavult fémöntési technikát, amit még sajnos széles körben alkalmaznak olcsó előállítása miatt. ) Ez azt jelenti, hogy egy számítógépes szoftver segítségével tervezik meg és számítógép vezérelt gép állítja elő. Az előállítás lézer szinteres technológiával történik, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy fém por szemcséket lézersugarak „hegesztenek” össze. A végeredmény tartós.

Esztétikus anyagból

Az esztétikus fogászati hidak minden esetben CADCAM eljárással készülnek. Ez azt jelenti, hogy egy számítógépes szoftver segítségével tervezik meg és számítógép vezérelt gép állítja elő. Az így elkészült fogászati hidak mikron pontosságúak. A precíziós gépesített előállításnak köszönhetően a végeredmény nagyon tartós és magas minőségi standardokkal rendelkezik.

Teljesen cirkon

Cirkónium-dioxidból készül. Rendkívül ellenálló anyag, szinte sosem sérül vagy reped. A kívánt fog színre lehet festeni, így lesz esztétikus. Főleg a hátsó rágó fogak pótlására használjuk.

Cirkon váz kerámia leplezéssel

Szintén cirkónium-dioxid adja a fogkorona vázát. Erre a vázra rétegződik a kerámiát. Ezzel az eljárással lehet egyénre szabni a fogszínt, így bármely fogtípusnál kiválóan alkalmazható. Nagyon tartós és esztétikus eredmény érhető el. Bármely régióban alkalmazható magas esztétikuma miatt.

Fogászati híd saját fogakra rögzítve

A foghiány melletti fogak bevonásával is elkészülhet a fogászati híd pótlás. Ebben az esetben a fogakat
preparáljuk, hogy a fogmű felhelyezhető legyen és biztonsággal tartsák a hiányt pótló híd tagot. Előnye, hogy gyorsan elkészíthető, akár pár nap leforgása alatt. Olykor az implantátum beültetésének alternatívájaként alkalmazzuk. Költségkímélő megoldás.

Fogászati híd fog implantátumra (műgyökérre) rögzítve

Nagyobb vagy teljes foghiány esetén a hiány helyére kettő, négy vagy hat implantátumot ültetünk be. A beépült implantátumokra készül el a hídpótlás. Teljes mértékben rögzített megoldás, azt eltávolítani nem lehet. Sok esetben kiváltja a korábbi kivehető protéziseket. Az implantáció elterjedése tette lehetővé, hogy széles körben alkalmazható legyen. Nagy népszerűségnek örvend, mivel ezzel az eljárással lehet legjobban visszaadni a természetes fogak funkcióját és esztétikumát.

A ma elérhető legmodernebb eljárás a Nobel Biocare implantátum gyártó cég által kifejlesztett Procera fogpótlások. A Procera termékcsalád a Nobel Biocare saját robotizált fogtechnikai gyárában készül. Ezek a fogpótlások Nobel Biocare implantátumokra készülnek és garantálják a leghosszabb időtartamot. Az így készült fogművekre a cég világ garanciát vállal. Mind a fogpótlásra, mind az implantátumra.

Gyakran Ismételt Kérdések

A Budai Fogászati és Implantológiai Centrum fizetős parkolási övezetben van. A rendelő előtt vagy a környező utcákban könnyen talál parkolóhelyet, 8:00-18:00 óra közt 200 ft/óra díjon. 3116-os parkoló zóna.
Sürgős esetben haladéktalanul kérjen időpontot elérhetőségünk valamelyikén és még aznap soron kívül fogadjuk Önt, hogy kínzó fogászati problémáját orvosoljuk. Itt tud időpontot kérni
Természetesen, rendelőnkben lehetőség van kártyás fizetésre. Valamennyi szolgáltató által kibocsátott kártya elfogadott nálunk. Az igen közkedvelt “paypass” és “ApplePay” szolgáltatás is elérhető. Van lehetőség továbbá, hogy deviza számlájához tartozó kártyával fizessen.
Az elszíneződött, sárgás fogak kialakulása mögött gyakran a fogkő és az elszínező anyagok lerakódása áll. Sokszor a megoldás egyszerűbb mint gondolná. Legtöbbször a professzionális tisztítás és Airflow kezelés gyönyörű eredményt hoz. Ha ennél is szebb végeredményt szeretne, akkor ajánljuk Önnek a biztonságos fogfehérítő eljárásokat. Itt részletesebben olvashat a fogfehérítésről
Mindig törekszünk arra, hogy pácienseink empatikus és családias légkörbe érkezzenek valamennyi kezelésük alkalmával. Első alkalommal megismerkedhet a kezelő orvosával, aki szakterülete specialistája. Mindenre kiterjedő konzultáció alkalmával meggyőződhet arról ,hogy mi lenne az Ön számára legmegfelelőbb kezelés.
Érdemes az első időpontra legalább 15 perccel korábban érkezni. Az első találkozás alkalmával végig kell menni egy dokumentációs kérdőíven, aminek megválaszolása olykor 15 perecet is igénybe vehet.
Rendelőnkben a legkorszerűbb érzéstelenítő anyagokat használjuk, így nem csak az érzéstelenítő hatása gyorsabb, de a kezelés utáni kellemetlen órákig tartó zsibbadást is fel tudjuk gyorsítani, így sokkal hamarabb távozik az érzéstelenítő szer lehetőséget teremtve az étkezésre.

Természetesen, rendelőnk szinte valamennyi egészségpénztárral partneri viszonyban áll. Többek között:

 • Patika Egészségpénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • MKB – Pannónia Egészség és Önsegélyező Pénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség-és Önsegélyező Pénztár
 • MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár

Amennyiben nem találja a fent felsorolt Egészségpénztárak között az Ön szolgáltatóját, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Lépjen kapcsolatba velünk elérhetőségünk egyikén a +36 70 771 5221 vagy az info@bmcfogaszat.hu e-mail címen és páciens koordinátoraink készségesen segítenek Önnek a megfelelő időpont kiválasztásában. Lehetőség van online időpontfoglalásra is, ehhez kattintson az online szeretnék időpontot kérni linkre.

A fogászati állapotfelmérés és kezelési terv készítésének egy meghatározó része, hogy modern képalkotó eljárással 2D röntgen vagy 3D CT felvételt készítünk. Ezeken a rendkívül részletgazdag felvételeken semmilyen elváltozás nem maradhat észrevétlen, legyen bármilyen kicsi is. A modern berendezéseknek köszönhetően a felvétel készítésének nagyon minimális a sugárterhelése, így használata biztonságos.

Tekintse meg akciós fogászati kezeléseinket akár 30%
KEDVEZMÉNNYEL!

Miért választanak minket pácienseink?

Empátiával fordulunk pácienseink felé

Számunkra mindig a páciens van a középpontban. Minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg a pácienseink számára, figyelembe véve a páciens igényeit.

Teljes fogászati ellátás egy helyen

Legyen szó gyermekfogászatról, fogszabályzásról, általános fogászatról, vagy bonyolultabb fogbeültetésről, nálunk biztonságban lehet. Minden szakterületet lefedünk és a megfelelő szakorvos várja Önt.

Teljes körű felvilágosítás

Nagy hangsúlyt fektetünk pácienseink felvilágosítására. Nálunk a páciens bármikor kérdezhet és mi minden felmerülő kérdést tisztázunk. Így kezelési terveink átláthatóak és végig követhetőek, ami biztonságérzetet ad a pácienseknek.

Csúcsminőségű anyaghasználat

Csak a legkorszerűbb és legmodernebb anyagokat és eszközöket használjuk a kezelések során. A minőségben nem ismerünk kompromisszumot. A prémium kifejezés nálunk a kezelés minőségét jelzi és nem az árakat.

Magasan képzett orvos csapat

Rendelőnkben nemzetközileg is elismert fogorvosok dolgoznak. Rendszeresen vannak belső képzéseink, emellett állandó résztvevői vagyunk rangos hazai és elismert külföldi továbbképzéseknek is.

Nagyon jó ár-érték arány

Rendelőnk ár képzésében az játszik szerepet, hogy a csúcsminőségű kezeléseket elérhető áron kínáljuk pácienseinknek. Kompromisszumot csak az ár képzésben kötünk, a kezelés minőségében soha.

Google értékeléseink

Beáta Váczi
Beáta Váczi
2024-02-15
Nem először jártam Náluk, Veszprémi dr csodás fogat implantált nekem, nem fájt, nem viselt meg, azóta is tökéletesen működik a fogacska. A napokban Párdy dr-nál jártam, gyakorlatilag felépített egy új fogat nekem egy pici csonkból, amiben egy nagy elöregedett inlay volt. Ő is tökéletes munkát végzett, nem volt rövid a beavatkozás, de végtelen türelme volt hozzám. Nagyon empatikus a hozzáállásuk és remek szakemberek.
Nóra Németh
Nóra Németh
2024-01-09
Fogkőeltávolításon jártam a BMC fogászaton. Ezelőtt nagyon féltem és mindig kellemetlen művelet volt,de most már többé nem aggódom ezen. Minden rendben volt,fájdalmat nem éreztem ,Dalma nagyon kedves és profi volt végig. ☺️ A fogaim csodásak lettek. Köszönöm neki. ☺️🙏
Tamás Kovács
Tamás Kovács
2023-12-12
Cs J
Cs J
2023-10-09
A csapat nagy tudásu szakemberekből áll.Kedvesek megértőek. dr Kovács Máté szaktudása kiváló. Kellemes a környezet.
Andrea Csontos
Andrea Csontos
2023-10-09
A fogászat könnyen elérhető helyen van. A csapat kiváló és segítőkész szakemberekből áll. Kiemelném Dr. Kovács Máté türelmét, kedvességét és megértését.
Bándy Krisztina
Bándy Krisztina
2023-10-06
A sürgősségiként kiválasztott és elküldött kérés valóban azt jelentette, hogy a vasárnap megírt üzenetre válaszul hétfő 8:02perckor érkezett a válasz és pár órára rá már a kezelésen voltam. Az ellátás is gyors volt és körültekintő. Csak ajánlani tudom.
Brigitta Verebesi-Bodnár
Brigitta Verebesi-Bodnár
2023-09-14
Dorottya Dani
Dorottya Dani
2023-08-31
Kedves, szakmailag korrekt csapat kellemes környezetben.
Attila Suszter
Attila Suszter
2023-08-21
Állapotfelmérésre és fogkő eltávolításra jelentkeztem. Az állapotfelmérés egy fizikai vizsgálatból és azt követően egy panoráma felvételből állt. A fizikai vizsgálat befejeztével a doktor úr felsorolta a problémákat, amiket talált. Nem tetszett, hogy még el sem kezdtük a panoráma felvételt a doktor úr már az időpontokról beszélt (miközben a kalendáriumát nézte) a problémák kezelésére. Javasoltam, hogy a panoráma felvétel elkészülte után beszéljünk problémákról és időpontokról, mikor minden információ rendelkezésre áll. A panoráma felvétel nem mutatott ki új problémát, de még azokat sem, amit fizikai vizsgálat során talált a doktor úr. Mikor megkérdeztem a doktor urat mi a legfontosabb, ami kezelésre szorul, akkor az egyik fog közötti szuvasodást javasolta. Azt javasolta, hogy minél előbb kezdjük ennek a kezelését (tömés), mert utána gyökérkezelésre lehet szükség. Nem kételkedek a doktor úr tapasztalatában, de én úgy érzem, a felmutatott tények kevesek ehhez, vagy én értelmeztem az elmondottakat félre. A doktor úr javasolt tömés cserét is az egyetlen tömött fogamban, de egy másik vélemény alapján tömés cserére nincs szükség, mert a tömés trapéz alakú és ezért stabil. Én látom az ambíciót a doktor úrban és biztos vagyok benne, hogy ami problémákat talált azoknak van alapja, de az abszolút fontosságát/kockázatát a problémáknak nem értem. A fogkő eltávolítás jól zajlott. Ezen felül jó ötletet adott, hogy szívószálat használjak, ha savas (pl citromos víz) italt fogyasztok. Amennyiben új időpontot foglalok, akkor az a fentiek alapján lesz.
Zsolt Kotány
Zsolt Kotány
2023-08-11
A BMC Fogászatot az értékelések és a közelsége miatt választottam. Fogeltávolítás történt. Dr Párdy Soma volt az orvosom aki rendkívül kedves és empatikus. Kb 10 perc alatt megtörtént a fogeltávolítás és én ebből semmit nem éreztem még az érzéstelenítő injekciót sem. A doktor úr rendkívüli szakértelemmel végezte a kezelést! Folyamatosan tájékoztatott a kezelés alatt, hogy mi fog történni és mit fogok érezni. Nagyon köszönöm, hogy sikerült elmulasztani a fogászati kezelések miatt érzett rettegésemet. Mostantól bármilyen fogászati problémám lesz haladék nélkül fogom felkeresni a BMC Fogászatot.

Budai Fogászati Centrum

Hétfő - Péntek: 8 - 20 óra

1117 Budapest, Fehérvári út 82.

Kapcsolat

  Kérem, bizonyítsa, hogy nem robot. Válassza ki a személyautót.

  Mi történik az
  időpontfoglalás után?

  01.

  Űrlap kitöltése

  Kérjük adja meg adatait, illetve válassza ki, hogy milyen kezelésre szeretne időpontot foglalni. Megjegyzésben kérjük jelezze felénk, hogy e-mailben vagy telefonon kereshetjük Önt.

  02.

  Időpont egyeztetés

  Páciens koordinátoraink, pár órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot a megadott elérhetőségeik egyikén.

  03.

  Visszaigazolás

  Időpont egyeztetés után megerősítő üzenetet kap email címére a megbeszélt időpontja részleteiről.

  Egészségpénztári partnereink